Baló Andrea Mariann, lélekíró

Lelkem sötét éjszakája

Megváltozott valóság.

Misztikus kötelékek a régmúltból.

Egy sötét árny megjelenése.

Nyra Heran élete egyetlen szempillantás alatt káoszba borul, amikor egy tragikus, ám mégis sorsszerű találkozás a lelke mélységeibe vezető sötét ösvényre sodorja. Az idilli illúzió, melyben addig élt, hirtelen rémálommá válik, s könyörtelenül kiragadja a megszokott hétköznapokból. Családja gyilkosa elől Natel nyomozó oltalma alá kényszerül, aki viszont nem ad túl sok okot a bizalomra.

Nyra válaszút elé kerül: magára ölti a tehetetlen áldozat szerepét és sodródik tovább az eseményekkel, vagy saját kezébe veszi sorsa irányítását, felfedve a titokzatos és kegyetlen Weyra indítékait.

Önnön bensőjének felfedezésére indul lelke rejtelmeit kutatva, hogy megértse a háttérben meghúzódó nagyobb összefüggéseket. Ki lehet Weyra? Miért pont most bukkant fel és miért őt szemelte ki magának? Felismerései során előző életeken átívelő, iszonytató titkokat tár fel, melyek alapjaiban kérdőjelezik meg az önmagával és a világgal kapcsolatos addigi valóságát.

Kinek szól a könyv?

Neked, amennyiben az alábbiakból magadra ismersz.

Spiritualitáson alapuló és annak megtapasztalásaira épülő regényt keresel.

Érdekel az előző élet rejtélye, és hogy milyen befolyással is bírhat jelen életedre a múlt.

Lelked sötét éjszakájában bolyongsz,
és a kiutat keresed.

Szereted a fantasy műfajt, és újfajta szemléletmódú történetet olvasnál.

Útmutatásra van szükséged lelked fejlődésének ösvényén.

Szeretsz olvasni,
és valami újra, eredetire vágysz.

Olvass bele és ismerd meg a stílusom és írói világom.

Néhány oldalon keresztül bepillantást nyerhetsz a történetbe és megízlelheted azt a hangot és képi világot,
amelyet ez a regény tartogat számodra!

A lélek sötét éjszakája

Fejlődésed azon szakasza, amikor életed megérett a változásra, elméd mégis ellenáll. Ilyenkor a negatív gondolatok elhatalmasodnak, s kénytelenül megadod végül magad a sötétségnek, melyet te magad teremtettél meg addigi téves, lelki fejlődésed ellen meghozott döntéseiddel. Ebben az állapotban bensőd rákényszerít az igaz út keresésére azáltal, hogy a körülötted lévő világot, melyhez oly sokáig ragaszkodtál, apró szilánkjaira zúzza. Két választásod van: vagy teljesen belesüllyedsz, és feladod tiszta lényed, vagy elindulsz végre önvalód felé.

Hogyan született meg a regény?

Bevallom őszintén, még középiskolában, 2005 decemberében egy unalmas matekórán indult el a szavak hömpölygő áradata. Így egy idő után a kockás spirálfüzet szép lassan megtelt regényem vázlatának soraival, kiszorítva a számtan bűvös rejtelmeinek eredetileg fenntartott helyet. Az alapötlet ugyan már napok óta mocorgott akkoriban bennem, viszont az áttörést mégis akkor és ott értem el. Azóta is mindig kézzel írok, jegyzetfüzetbe.

A prototípus még nagyon egyszerű és kissé sablonos volt, és igencsak hasonlított arra a történetre, amely akkoriban nagy hatást gyakorolt rám. Ezután szép lassan kezdett átalakulni, és megformálódott a három főbb karakterem – életem első saját, önálló szereplői: Nyra, Weyra és Razeth.

Az eltelt hosszú idő alatt persze már ők is rengeteget változtak, ahogy a címet is többször lecseréltem már, kiváltképpen azért, mert egyetlen kötetesnek indult. Eredetileg az Egy lélek sötét múltja volt a címe, viszont ahogy az évek során bővült az elképzelés, megkapta a Lelkek útja összefoglaló sorozatcímet. Az egyes kötetek is saját címet viselnek – az első a Lelkem sötét éjszakája. A legnagyobb töréspont akkor következett be, amikor is a meglévő történetet szétbontottam két teljesen különálló regényre. Ekkor tisztult le teljesen előttem is, hogy milyen határok között mozoghatok egy bizonyos cselekményen belül úgy, hogy az események sorozata már ne menjen a történet érthetőségének rovására. Ezután pedig eltelt pár év, amikor is konkrét produktív munkát nem végeztem magán a történeten – magyarul egy betűt nem írtam. Folyamatosan a gondolataim között motoszkált, de egyszerűen nem ment az írás. Így hát elkezdtem a kutatómunkát. Meg volt annak az oka, hogy miért nem voltam képes írni, és erre később rá is jöttem. Még rengeteg mindent meg kellett tapasztalnom és nagyon sok olyan információra volt szükségem, amelyek akkor még nem voltak a birtokomban.

Lélekregény

Műfaját tekintve is egyfajta egyediséget vittem bele, hiszen három, egymástól kissé távolabb álló műfajt vegyítek. Ezek segítségével képes voltam megfesteni mind a hangulatot, mind pedig a szimbolikus valóságot, melyek tökéletesen igazodnak a mélyebb üzenetéhez. Ezek a fantasy, a lélektani és a horror, melyek közös egységéből született meg a Lélekregény.

Amennyiben csak magát a cselekményt és annak felszínét nézzük, akkor leginkább a fantasy vonulata a legerőteljesebb, és teljes mértékben élvezhető a történet a spirituális háttértudás ismerete nélkül is. Viszont amennyiben a mögöttes tartalmat is figyelembe vesszük, akkor a Lelkem sötét éjszakája igazán nagy mélységekbe vezet el.

 

Egy lány, aki keresi önmagát és felfedezné lelkének mélységeit. Szerintem nagyon beszippantó és érdeklődést kiélező hangulatot tudsz teremteni a stílusoddal. A részletgazdagság mellett ez a minden apró érzelmi rezdülést megfogó stílus lehet az, ami egyediséget kölcsönöz neki és természetesen az, hogy benne vagy te és a szíved-lelked.

Godó Gábor

Önmegvalósítás tréner és coach

Egy egyedi világkép kezdet felsejleni a szemem előtt, egy olyan szereplő gárdával az élen akiket lehetett kedvelni. … Ugyanis ebben a történetben van egy olyan rejtett ösvény, amit ha figyelmesen olvasunk, szemünk elé tárul és, aki fogékony az efféle dolgokra, fantasztikus és mélyített utazásra buzdítja az olvasót.

Békés Nikolett

Moly.hu utazókönyv vélemény

Maga a történet nagyon érdekes és izgalmas, ha csak egy fantasyt szeretnénk olvasni, akkor is tökéletesen megállja a helyét, ugyanakkor, ha ennél mélyebbre ásunk és a mondanivalót is szeretnénk feltárni, akkor sem csalódunk. Gorkie

Olvasó körút főszerkesztője

A fantasztikusan eredeti sztori úgy elsodort, mint a Niagara. Benne éltem. És számomra egy beavató, tisztító regény: folyamatosan hoz fel valamit, ami megérett az elengedésre.

Szabó Csilla Freya

Konzulens, író

Moly.hu értékelések

Könyves pillanatképek

#könyvesselfie  #lelkemsötétéjszakája

Lelkem sötét éjszakája – könyv

(1 vásárlói értékelés)

3 .000 Ft

Spirituális útmutatás fantasy köntösbe bújtatva.

„– Nem mindig a hibát kell magunkban keresni, hanem inkább a megoldást. Ahogyan a külvilágra is érdemesebb úgy tekinteni, mint egy tükörre, mely lelkünk mélységeit vetíti ki, legyen az valamilyen elfojtás, vagy épp tiszta vágya valami jónak. Nem szabad a hiányérzetet érzékelni, sokkal fontosabb felfedezni életünkben a páratlan lehetőségek megvalósításához ránk várakozó teret.”

Magánkiadás
Szerző: Baló Andrea Mariann, lélekíró
Sorozat cím: Lelkek útja
Kiadás éve: 2017
Műfaj: Lélekregény
Nyelv: Magyar
ISBN: 978-963-12-9483-5
Terjedelem: 232 oldal
Borító: Puhakötés
Méret: A5 148x210mm

Készleten

Cikkszám: E-BA-K-2019 Kategória: Címke:

Leírás

A könyv története magában foglalja a címben is megjelenő, erőteljes és csodálatos értékekben gazdag spirituális fejlődési útszakasz rejtelmeit. Meg van a lehetőséged arra, hogy saját magad döntsd el, hogy meddig bolyongsz a sötétben a földön tapogatózva, s mikor emeled fel tekinteted az égre, hogy meglásd az új fény születését. Ehhez kívánok történetemmel útmutatóul szolgálni, melyet a Lelkek útja regénysorozat foglal magában. Az első kötet rávilágít hamis illúziókra, megmutatja az éjszaka fájdalmas felismeréseit. Fellebbenti a leplet arról az irányról, amelyen végighaladva magadba fogadhatod csodálatos értékeit. A hősnő, Nyra történetén keresztül szeretném megmutatni, hogyan kerülhetsz ki a karmikus forgószélből, és hogy hogyan ismerheted meg azokat a korlátozó eseményeket, melyek a múltban gyökereznek. A könyv segítséget nyújthat annak elfogadásában, hogy mindez ott él lelkedben, és a megtapasztalása által több és gazdagabb lehetsz. Ne a félelem hajtson téves útra, hanem a tudás és megértés vezessen. Változást hozhat gondolkodásban, látásmódban és életfelfogásban, amennyiben nyitott vagy befogadni mindazt a mélyebb tudást és megtapasztalást, amely képes felnyitni a szemed. Hatására elindulhatsz azon az úton, melynek végén a teljes átalakulás vár. Hiszen mély tisztítást képes végezni lelki szinten, olyan témákat megmozgatva, melyek már megérettek az elengedésre. Olvass véleményeket a Moly.hu oldalon.

Lelkem sötét éjszakája – könyv termékről 1 értékelés

  1. Vékony Attiláné

    *****

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Kövesd a könyv oldalát a Facebookon!