Egyéni konzultáció

Nőiség mentor

Kiegyensúlyozott és harmonikus kapcsolódás önmagaddal, nőiségeddel és másokkal.

Az egyéni konzultációk során abban támogatlak, hogy a felszínre hozd és átdolgozd a benned rejlő női részeidet. Amint harmonikusan kapcsolódsz velük, képes leszel felszabadultan megélni a nőiességed. 

Egyéni konzultáció

Integrál szemléletű, énrész fókuszú egyéni konzultáció

Akkor jelentkezz egyéni konzultációra, amennyiben úgy gondolod, hogy aktuális élethelyzeted megoldásában szükséged van egy külső, feltétel nélkül elfogadó, támogató segítségre.

Átbeszéljük a felmerülő kérdéseidet és az esetleges nehézségeket, majd ezek mentén feltérképezzük a közös irányt.

Úgy érzed, hogy változni és változtatni szeretnél, amihez támogatásra van szükséged és készen állsz önmagad mélyebb megismerésére.

Felszínre hozzuk és gyógyítjuk a benned rejlő női énrészeidet, hogy felszabadultan tudj kapcsolódni velük és általuk.

A folyamat során tudatosítod a tudattalan mintáidat és az egyes énrészeid állapotát, és átdolgozod a kapcsolódó régi akadályozó mintázatokat.

Milyen esetekben javasolt az egyéni konzultáció?

Ha úgy érzed, hogy szeretnél dolgozni nőiességeden, mert nem tudod megélni a párkapcsolatodban, a családodban, vagy a munkahelyeden.

Ha úgy érzed, hogy nem igazán találod a helyed a női szerepek között és nem tudsz megfelelni ezeknek. Szeretnéd felfedezni ezen szerepek pozitív oldalát és kiteljesedni bennük.

Környezeted olyan elvárásokat támaszt veled szemben, aminek nem tudsz, vagy nem akarsz valójában megfelelni és ez feszültséget kelt benned. Ennek feloldásában kérsz segítséget.

Nőiséggel, női szervekkel kapcsolatos betegséggel küzdesz, aminek szeretnéd feltárni a lelki okait és erről az oldalról is megtámogatni a gyógyulásod folyamatát.

Mennyibe kerül?

Többet szeretnél tudni a folyamatról?

Mit jelent az énrész?

Személyiségünk nem egyetlen állandó részből tevődik össze, hanem több különálló rész működik bennünk, amelyek váltják egymást a különböző érzelmi- és élethelyzetekben. Nem is vagyunk tudatosak ezekre a váltásokra, így befolyásolni sem tudjuk őket. Mégis, ha jobban odafigyelünk, akkor észre vehetjük, hogy egyes helyzetekben teljesen másképp viselkedünk, vagy viszonyulunk önmagunkhoz és másokhoz.

Saját szemléletem szerint hat olyan univerzális énrész, vagy minőség működik bennünk, melyek folyamatosan hatással vannak ránk: a Gyermek, a Szerető, a Feleség, az Anya, az Önmegvalósítő nő és a Bölcs asszony. Ezek együttesen alakítják a női működést. Amennyiben elakadásban van valamelyik, akkor az egyensúlytalanságot okoz és kibillent a középpontunkból. Amikor pedig kialakul a belső rend bennük és közöttük, akkor egy igazán felszabadult, kiegyensúlyozott és áramló életvitelt tudunk megélni.

Melyik énrészekkel dolgozunk?

Hat olyan énrészt határoztam meg, amelyek lefedik az emberi tudatfejlődés és szerepek minden területét. Így komplex rálátást kapsz arra, hogy melyik életterületeden van elakadás, hogyan viselkedsz és mi okozza a problémát. Gyakran a különböző énrészek közötti konfliktus áll a háttérben, amiket feloldva rendeződni tud a belső egyensúly, és egymás gátlása helyett a támogatás és közös együttműködés indulhat el.

Gyermek:
Az a belső gyermeki részed, amelyik tisztán, felszabadultan és önfeledten képes belemerülni bármilyen tevékenységbe. Őszinte rácsodálkodással szemléli a világot és képes megélni a játékos kreativitást. Jelenlét, biztonság és alapvető bizalom megélése.

Szerető:
Ez a részed az, amely adja a vitalitást, az impulzív érzéseket és a kalandvágyat. Általa tudod megélni a szexualitásod és vágyaid, elfogadni testiséged és szabadon kifejezni önmagad. Segíti a kötöttségeből való kitörést, nagy a szabadságvágya és erőteljesen energetizál.

Feleség:
Azt a minőséget képviseli benned, ami egy pár / egy társ iránti elköteleződésed jelenti és nem feltétlen csak a házasság keretein belül. Egy párkapcsolat alkalmával is ezt az énrészed éled, hiszen a kapcsolatnak megfelelően egy szövetséget kötsz egy másik személlyel. Elköteleződés, felelősségvállalás és közös szabályok kialakítása.

Anya:
Ez az énrész nem kizárólagosan csak akkor lép működésre, amikor gyermeket vársz vagy nevelsz, hanem a szeretet, összetartozás és gondoskodás minőségét közvetíti. Gondolj csak arra, amikor egy a szíved számára kedves ember, vagy lény iránt túláradó szeretettel és mély törődéssel fordulsz, vagy mérhetetlen odaadással végzel egy tevékenységet.

Önmegvalósító nő:
Amikor belemerülsz a munkádba és a kreatív energiáidat használod, akkor az Önmegvalósító nő énrész irányít és vele áramolsz. Alkotsz, teremtesz, létrehozol valami újat és ezt működteted, élteted. Kiteljesedés a munkában és hivatásban, küldetéstudat megtalálása és kihozni önmagadból a legtöbbet. Megvalósítani az álmaidat.

Bölcs asszony:
A belső bölcs énrészed, ami leginkább az intuíció, a belső hangok útján vezérel. Megnyugvást és tiszta rálátást ad az egyes helyzetekre, együtt áramlik az élettel. Ilyenkor a dolgok leegyszerűsödnek és értelmet nyernek. Erőteljes általa a jelenlét megélése és egyfajta belső bizonyosság tudatát árasztja.

Mikor érdemes énrészekkel dolgozni?

Olyan esetekben ajánlom, amikor erőteljes elakadást érzel egyes életterületeiden, vagy nagy belső ellentéteket élsz meg:

  • Nem tudod megélni felszabadultan az örömöt és / vagy a nehéz helyzetekben nincs érzelmi biztonságod – ekkor a Gyermek részed kéri a figyelmed és a gyógyulást.
  • Nehezen fejezed ki a vágyaidat és éled meg a szexualitásod, emellett az önmagad elfogadásával is nehézségeid vannak, ami miatt nehezen kapcsolódsz testi szinten – ekkor a Szerető részed lehet elnyomásban, elutasításban és a sérülése határoz meg.
  • Pároddal nem tudod megélni az igazán mély kapcsolódást és elköteleződést; nem olyan kapcsolatban élsz, ami számodra is igazán kielégítő testileg és lelkileg; vagy nem is vagy képes nyitni új kapcsolat felé – ekkor a Feleség részed él meg nehézséget és az ő elakadása határozza meg a kapcsolataid minőségét.
  • Nehézséged van az anyaság / anyai minőségek megélésével kapcsolatban, vagy túlvállalod magad azért, hogy mindenki másról gondoskodj, ezzel elnyomva önmagad – ekkor az Anya részed nem tud megnyilvánulni, vagy épp túlkompenzál és ezzel meríted ki magad.
  • Akadozik a munkádban való előrehaladás és úgy érzed, hogy a kreativitásod és megvalósító energiáid teljesen le vannak korlátozva; esetleg nem is igazán tudod, hogy mi a Te utad az életben – ekkor az Önmegvalósító nő részed nem tud megfelően működni.
  • Nehezen bízod rá magad az életre és nem tudsz hallgatni a belső megérzéseidre – ekkor a Bölcs asszony részed nyomod el és nem tudod működtetni.

A fentiek mellett akár olyat is megélhetsz, hogy ezek a különböző részeid mintha egymás ellen dolgoznának, nincs közös alap és irány, ami belső feszültséget és zavarodottságot okozhat. Hiszen az egyes énrészeid között is vannak belső dinamikák, amik erősíteni, vagy épp akadályozni tudják egymást és ezáltal megnehezíteni az életben való boldogulásod.

Hogyan zajlik a folyamat?

Az énrészekkel való munka egy olyan önismereti módszer, amely segítségével találkozhatsz a benned élő különböző részeiddel, tudatosíthatod a működésüket és feltérképezheted az esetleges elakadásokat és negatív mintákat. Ennek köszönhetően komplexebb rálátást kapsz önmagadra és a folyamat során fel tudjuk oldani mindazt a működést, ami már nem támogat téged az előrehaladásban.

A folyamat nagyrészt a rendszeres beszélgetésekből álló egyéni üléseken alapul, melyek során olykor enyhe meditatív állapotban meghívjuk azt a részt, amellyel dolgozni szeretnénk. Némely esetekben mozgást is igényel annak érdekében, hogy jobban kifejeződhessen érzésben és testérzetben is az adott állapot, viszont ehhez semmilyen eszköz vagy speciális tér nem szükséges, bármely ülésen alkalmazható, amikor szükséges.

 

Kétféle lehetőség közül tudsz választani:

  1. Komplett folyamat: ezt akkor ajánlom, amennyiben készen állsz egy mélyen átformáló önismereti munkára, ami hosszú távú elköteleződést igényel részedről, első sorban önmagad iránt. Intenzíven és fókuszáltan haladunk végig mind a hat énrészen, hogy átdolgozzuk a köztük lévő dinamikákat, és kialakítsuk a belső egyensúlyod.
  2. Részfolyamat: amennyiben úgy érzed, hogy csak bizonyos énrészeddel szeretnél foglalkozni, vagy nincs lehetőséget egy hosszabb és komolyabb elköteleződésre, akkor részfolyamatot is kérhetsz. Ez önmagában is teljesértékű, hiszen egyetlen részed megdolgozásával pozitív változás indul el benned, ami a többi részedre is hatással lesz.
Miből áll a komplett folyamat?

A komplett folyamat során végigmegyünk mind a hat énrészen, ezzel támogatva a teljes körű feltérképezést és átalakulást, rendeződést.

Az alap ülések díja 10.000 Ft / alkalom, emellett pedig kétszer 1,5 órás alkalmat tartunk, amelynek díja 18.000 Ft / alkalom. Erre azért van szükség, mert ekkor térképezzük fel kompletten, egy teljes állítás alkalmával az énrészek közötti dinamikákat. Ekkor mind a hatot meghívjuk és egyeszerre fogunk velük dolgozni mozgásos, testfókuszú technikák és beszélgetés útján. Ez egy úgynevezett pillanatképet ad a jelenlegi helyzetről és jobb rálátást arra, hogy melyik résszel milyen irányba induljunk el az egyéni folyamatokban. A második ilyen alkalom pedig egy visszaellenőrzés és integrációs folyamat, ami összeköti és harmonizálja az addigi munkát.

1. alkalom: Átbeszéljük a kereteket, a folyamat menetét, az aktuális élethelyzetedet és meghatározunk egy célt, amit el szeretnél élni a közös munka végére.

2. alkalom: Abban az esetben is, hogyha alapvetően online dolgozunk együtt, akkor is ez az alkalom személyes jelenlétet igényel. Kamerán keresztül nem feltétlen fogom tudni úgy követni és támogatni a mozdulataidat, ahogyan azt személyesen meg tudom adni Neked. Itt egy 1,5 órás mozgásos gyakorlaton veszel részt, amivel testszinten is megjelenítjük egyidőben mind a hat énrészt, és interaktívan, egyszerre dolgozunk rajtuk.

További alkalmak: amikor az egyes részekkel dolgozunk, akkor visszatérünk az 1 órás ülésekhez. Ekkor nagyrészt beszélgetés útján haladunk tovább az adott énrésszel való fókuszált munkában. Bizonyos esetekben a második alkalomhoz hasonló mozgásos gyakorlatokkal is kiegészítünk, viszont itt már csak azt az egy részedet jelenítjük meg, amelyikkel épp aktuálisan dolgozunk.

Lezáró alkalmak: amikor végigértünk mind a hat énrészen, akkor ismét tartunk egy 1,5 órás alkalmat, ahol újra mind a hat résszel egyszerre dolgozunk, hogy végbemenjen a teljes integráció. Ekkor teljesedik ki a folyamat és tudsz megérkezni a harmonikusan működő részeid középpontjába. Ezután még lesz néhány levezető 1 órás ülés, ahol megbeszéljük az átélt élményeket és lezárjuk a közös munkát.

Meglehet, hogy az egyéni folyamat megkívánja egy másik énrész behívását is, ebben az esetben a mélyebb megértés érdekében egy ülésen belül rövid időre áttérünk arra is.

Amennyiben szükségét érzed, vagy a folyamatod igényli, akkor az énrészekkel való egyéni munkák közé is beiktathatunk egy-egy 1,5 órás teljes állítást. Ez egy lehetőség, így nem kötelező és elengedhetetlen ahhoz, hogy enélkül is tudjunk dolgozni a részeiddel.

Miben más a részfolyamat?

A részfolyamat során egyetlen énrésszel dolgozunk végig, valamint nincs jelen a két kötelező 1,5 órás állításos alkalom.

Az első ülések alkalmával átbeszéljük a kereteket, a jelenlegi élethelyzeted, valamint azt, hogy melyik énrész mihez kapcsolódik. Kiválasztod, hogy aktuálisan melyikkel kapcsolatban érzed úgy, hogy elakadásod van, vagy melyik az, amelyiket erősíteni szeretnéd a közös munka során.

Ez a folyamat lényegesen rövidebb, mint amikor szisztematikusan végigmegyünk az összes énrészen, ennek megfelelően nem igényel akkora mértékű elköteleződést. Természetesen dönthetsz úgy, hogy a folyamat végéhez érve szeretnél tovább dolgozni egy másik részeddel is, vagy kérhetsz egy egyszeri teljes állítást is, hogy rálátást kapj a többi énrészedre.

Az, hogy mikor tudjuk befejezni a munkát az éppen aktuális énrésszel, az attól függ, hogy mennyire engedi a tudatod az önismereti munkát és írja át az esetlegesen nem működő érzelmi és viselkedési mintázatokat.

A részfolyamatnál is előfordulhat, hogy a folyamat megkívánja egy másik énrész behívását, ebben az esetben is a mélyebb megértés érdekében rövid időre áttérünk arra.

Tiszteletben tartom a személyes adataidat és biztonságban megőrzöm őket.
Spam üzenetekkel sem fogom terhelni a postaládád!

Konzultációs keretek

Mi a menete az üléseknek?
Mikor javasolt az egyéni konzultáció?
Milyen keretei és feltételei vannak a konzultációs ülésnek?

Csoportban dolgoznál szívesebben?