Ciklustudatosság

A női ciklus vitalitásod kiapadhatatlan forrása!

A ciklusod négy különböző szakaszból áll, melyekben egymástól teljesen eltérő mentális, fizikai, energetikai és érzelmi állapotokból működsz. Ennek tudatosításával és megfelelő módon való használatával kiegyensúlyozottá válhatsz és rengeteg olyan negatív helyzetet kerülhetsz el, melyek a mindennapjaidat nehezítik meg. Minden szakasznak megvan a maga optimális ideje és tevékenysége, és ha ezeknek megfelelően alakítod ki a mindennapjaidat, hihetetlen mértékű produktivitásra és felszabadultságérzetre tehetsz szert. Hiszen nem mindegy, hogy természetes ritmusoddal együttműködve éled az életed, vagy ellene dolgozva belekényszeríted magad olyan működésekbe, melyeket az adott szakaszban sokkal nehezebben tudsz elvégezni.

Amellett, hogy lelkileg és érzelmileg kiegyensúlyozottabb leszel, a munkádban és mindennapi tevékenységeiben is sokkal produktívabbá és sikeresebbé válhatsz. Ez pedig hatással lesz az általános közérzetedre és a kapcsolataid alakulására is.

Célom a ciklustudatosság széles körben való elterjesztése, melynek köszönhetően megváltozhat a női tudatosság és életminőség. Egy rég elveszett tudás, mely ott szunnyad természetes női működésedben. Szeretném visszaadni ezt a tudást és ezzel azt megteremteni, hogy egy olyan generáció nőhessen fel hamarosan, ahol ez már az alap szemlélet és a nők önmagukra tudatosan és ciklusukkal harmóniában élnek. Hiszen ez a tudás régen, a törzsi közösségek idején ösztönösen anyáról lányára szállt. 

Milyen hatással van a ciklusod a mindennapi életedre?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumÉszrevetted már magadon, hogy van amikor lazán vagy épp egy jót kacagva kezeltél egy beszólást, máskor viszont órákon át szorongtál vagy dühöngtél miatta?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTapasztaltad már, hogy bizonyos napokon könnyebben hozol meg nehéz döntéseket is, máskor meg azt sem tudod elhatározni, milyenre lakkozd a körmöd?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumVolt már, hogy egyik héten még elszántan fel bírtál kelni minden reggel, hogy tornázz, aztán egyszer csak eltűnt belőled az erő és motiváció?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumElőfordult már veled, hogy lelkesen elígérkeztél egy társasági összejövetelre, majd amikor néhány héttel később eljött az ideje, legszívesebben lemondtad volna?

Milyen gyakorlati tudás birtokába kerülsz azzal,
hogy tudatossá válsz a ciklusodra?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, mikor ne hozz nehéz döntéseket és melyik az az időszak, ami ezt leginkább támogatja.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, hogy mikor megy könnyedén a felkészülés egy vizsgára vagy mikorra tervezd be az állásinterjút.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, mikor kezdj egy új szokás kialakításába, hogy azt a legnagyobb sikerrel tudd beépíteni.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, mikor vagy érzelmileg a leginkább befolyásolható állapotban és ezt hogyan kezeld.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, mikor érdemes családi/párkapcsolati helyzetben érzelmekről beszélni és mikor vagy nyitott új emberek megismerésére.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, hogy mikor vagy öntudatlanul is szexisebb és vonzó, és mikor visszahúzódóbb.

Szolgáltatások

Ciklustudatosság mentor program

Egyénre szabott mentor program, aghol elsajátítod a ciklustudatosság szemléletét, ami személyre szabottan igazodik hozzád és a ciklusodhoz.

Vállalkozás női tudatossággal

Egy workshop, ami leveszi a tökéletességre való törekvés és a kényszeres megfelelni akarás irreális elvárását válladról és előtérbe helyezi a női működés dinamikus változásain alapuló erőforrásokat.

Ciklustudatosság szakembereknek

Egy workshop, melyet a segítői munkádra lefordítva konkrét elméleti és gyakorlati útmutatást és tudást kapsz, arról, hogy a női klienseid folyamatait hogyan támogathatod a számukra legmegfelelőbben.

Baló Andrea Mariann vagyok, nőiség mentor

Miből gondolom, hogy ez a szemlélet segítségedre lesz?

Kérdezhetnéd, hogy honnan veszem a bátorságot ahhoz, hogy egy ilyen komplex és nagyszabású küldetésbe kezdtem, minthogy átformáljam a női tudatosságot és ezzel szembe menjek a megszokott és elfogadott normákkal? Bevallom őszintén, magam sem tudom néha elhinni, hogy megteszem. Alapvetően törekszem a harmóniára önmagamban és környezetemben és kerülöm a konfliktusokat. Viszont ahogy nőiségem megismerésének útjára léptem, önmagamban találkoztam egy olyan hatalmas ellentmondással, amelyet már nem tudtam figyelmen kívül hagyni és ezt másokban is észrevettem. Én magam is átéltem azt, hogy milyen munkavállalóként abban a bizonyos mókuskerékben hajtani nap mint nap, amiben nem igazán tudtam megélni a női energiáimat. A különböző kapcsolataimban is sokszor másképp reagáltam a dolgokra – volt amikor semmi probléma nem volt, máskor pedig ugyanaz a dolog mérhetetlenül elszomorított vagy felzaklatott. Sokáig nem értettem a saját működésem és frusztrált, hogy nem tudok mindig ugyanolyan jól teljesíteni vagy mindenkinek megfelelni, mint máskor. Erős maximalistaként magamra erőltettem, hogy akkor is mindent tökéletesen oldjak meg, amikor nem tudok rendesen koncentrálni vagy fáradékonyabb vagyok. 

Majd kilépve ebből az életvitelből és belecsöppenve a vállalkozói létbe, erőteljesen megéreztem a bennem zajló változásokat. Amikor már nem voltam olyan feszes keretek közé szorítva, lehetőségem nyílt jobban megfigyelni önmagam, és az addig megszerzett tudás kirakós darabkáit egymáshoz illesztve elkezdtem átlátni az összefüggéseket a ciklusom, a mindennapi események és az azokkal kapcsolatos reakcióim között. Például vannak olyan időszakok, amikor kifejezetten szeretek főzni és ilyenkor “magamtól szabadon” stílusban készítek érzésre ételeket. Ezek szoktak a legfinomabbak lenni, mert ilyenkor teljes figyelmem rajta van és élvezem minden percét. Máskor viszont épp egy adag rizst alig van kedvem kifőzni, nem hogy órákon át sürögjek a konyhában. De ez csak egy apró hétköznapi példa volt a sok közül, ennél sokkal mélyebb dolgokról is szól a ciklus.

Legerőteljesebben akkor éreztem meg ezeket a változásokat és dinamikusan egymást követő tudatállapotokat, amikor beleálltam a küldetésembe és vállalkozóként annak szenteltem minden napomat, hogy a nőiséggel foglalkozzak. Tudatosan figyeltem magamon, hogy ugyanazokat a feladatokat – például egy négy héten át tartó előadássorozatra való felkészülés – hogyan végzek a ciklus egyes szakaszaiban. Nagyon érdekes és tanulságos volt megtapasztalni azt, hogy a különböző szakaszokban teljesen máshogy állok mondhatni ugyanahhoz a feladathoz. Hiszen lényegében ugyanolyan szisztéma alapján készültem mind a négy alkalomra, mégis teljesen más megélés volt.

  Az ovuláció előtti időszakban érezhetően sokkal több volt bennem az energia és racionálisabban álltam az eseményhez. Persze emellett lazábban is, megengedtem magamnak, hogy spontán legyek.

  • Az ovuláció időszakában teli voltam szeretettel és pozitív érzelmekkel. Extra figyelmet fordítottam a felkészülésre, hogy a legtöbbet tudjam nyújtani majd az alkalmon.
  • A pre-menstruációs időszak alatt fantasztikus lelkesedés áramlott ki belőlem a felkészülés során és szárnyalt az intuitív kreativitás. Ekkor egy teljesen új módszer ötlete is kipattant a fejemből.
  • A menstruáció időszaka már visszafogottabb volt, alacsony energiaszinttel, cserébe az intuíció sokkal aktívabb. Nyugodtabban és egyfajta belső bölcsességgel tudtam felkészülni a következő alkalomra.

  Ennek köszönhetően pontosan tudom, hogy melyik szakaszban mivel érdemes foglalkoznom: mikor érdemes tervezni és kivitelezni; mikor építsem a kapcsolataimat és menjek közösségbe töltődni; mikor van a legkreatívabb időm, amikor új fejlesztéseken és ötleteken dolgozhatok; és mikor van a pihenés és visszahúzódás ideje, amikor önmagamra figyelve összegzem és lezárom a dolgokat. Emellett azt is megértettem, hogy milyen működésre számítsak az egyes szakaszokban és ezeket hogyan tudom a legmegfelelőbben kezelni.

  Saját bőrömön megtapasztalva és tesztelve magabiztosan merem kijelenteni, hogy ezzel a szemlélettel és tudással sokkal kiegyensúlyozottabb és sikeresebb életet alakíthatsz ki önmagad számára mind a magánéletedben, mind a hivatásodban.