Ciklustudatosság

A női ciklus vitalitásunk kiapadhatatlan forrása!

Célom a ciklustudatosság széles körben való elterjesztése, melynek köszönhetően megváltozhat a női tudatosság és életminőség. Egy rég elveszett tudást visszaemelni a köztudatba, amely ott szunnyad természetes női működésünkben. Szeretném visszahozni ezt a tudást és ezzel azt megteremteni, hogy egy olyan generáció nőhessen fel hamarosan, ahol ez már az alap szemlélet, és a nők önmagukra tudatosan és ciklusukkal harmóniában élnek.
A ciklus négy különböző szakaszból áll, melyekben egymástól teljesen eltérő mentális, fizikai, energetikai és érzelmi állapotokból működsz. Ennek tudatosításával és megfelelő módon való használatával kiegyensúlyozottá válhatsz és rengeteg olyan negatív helyzetet kerülhetsz el, melyek a mindennapjaidat nehezítik meg. Minden szakasznak megvan a maga optimális tevékenysége, és ha ezeknek megfelelően alakítod a mindennapjaidat, hihetetlen mértékű felszabadultságérzetre tehetsz szert. Hiszen nem mindegy, hogy természetes ritmusoddal együttműködve éled az életed, vagy dacolva vele belekényszeríted magad természetlellenesen nehezebb helyzetekbe.

Milyen hatással van a ciklusod az életedre?

Észrevetted már magadon, hogy van amikor lazán vagy épp egy jót kacagva kezeltél egy beszólást, máskor viszont órákon át szorongtál vagy dühöngtél miatta?
Tapasztaltad már, hogy bizonyos napokon könnyebben hozol meg nehéz döntéseket is, máskor meg azt sem tudod elhatározni, milyenre lakkozd a körmöd?
Volt már, hogy egyik héten még elszántan fel bírtál kelni minden reggel, hogy tornázz, aztán egyszer csak eltűnt belőled az erő és motiváció?
Előfordult már veled, hogy lelkesen elígérkeztél egy társasági összejövetelre, majd amikor néhány héttel később eljött az ideje, legszívesebben lemondtad volna?

„Belemerülök testem kútjába, és egy másik világba kerülök. Minden, amire szükségem van, bennem már létezik, nem kell máshol keresnem.
rupi kaur

Szolgáltatások

Mentor program

Egyénre szabott mentor program, ahol elsajátítod a ciklustudatosság szemléletét, amit beépítve a mindennapjaidba kialakíthatsz egy kiegyensúlyozott életet.

Vállalkozói workshop

Egy workshop, ami leveszi a kényszeres megfelelni akarás irreális elvárását a válladról és megismerteti a női működés változásain alapuló erőforrásokat.

Ismerd meg a történetem

Kérdezhetnéd, hogy honnan veszem a bátorságot ahhoz, hogy egy ilyen komplex és nagyszabású küldetésbe kezdtem, minthogy átformáljam a női tudatosságot és ezzel szembe menjek a megszokott és elfogadott normával?

Bevallom őszintén, magam sem tudom néha elhinni, hogy megteszem. Alapvetően törekszem a harmóniára önmagamban és környezetemben. Viszont ahogy nőiségem megismerésének útjára léptem, önmagamban találkoztam egy olyan hatalmas ellentmondással, amelyet már nem tudtam figyelmen kívül hagyni és ezt másokban is észrevettem. Én magam is átéltem azt, hogy milyen munkavállalóként abban a bizonyos mókuskerékben hajtani nap mint nap, amiben nem igazán tudtam megélni a női energiáimat. A különböző kapcsolataimban is sokszor másképp reagáltam a dolgokra – volt amikor semmi probléma nem volt, máskor pedig ugyanaz a dolog mérhetetlenül elszomorított vagy felzaklatott. Sokáig nem értettem a saját működésem és frusztrált, hogy nem tudok mindig ugyanolyan jól teljesíteni vagy mindenkinek megfelelni, mint máskor. Erős maximalistaként magamra erőltettem, hogy akkor is mindent tökéletesen oldjak meg, amikor nem tudok rendesen koncentrálni vagy fáradékonyabb vagyok. 

Mégis mi változott?

Kilépve ebből az életvitelből és belecsöppenve a vállalkozói létbe, erőteljesen megéreztem a bennem zajló változásokat. Amikor már nem voltam olyan feszes keretek közé szorítva, lehetőségem nyílt jobban megfigyelni önmagam, és az addig megszerzett tudás kirakós darabkáit egymáshoz illesztve elkezdtem átlátni az összefüggéseket a ciklusom, a mindennapi események és az azokkal kapcsolatos reakcióim között. Például vannak olyan időszakok, amikor kifejezetten szeretek főzni és ilyenkor „magamtól szabadon” stílusban készítek érzésre ételeket. Ezek szoktak a legfinomabbak lenni, mert ilyenkor teljes figyelmem rajta van és élvezem minden percét. Máskor viszont épp egy adag rizst alig van kedvem kifőzni, nem hogy órákon át sürögjek a konyhában. De ez csak egy apró hétköznapi példa volt a sok közül, ennél sokkal mélyebb dolgokról is szól a ciklus.

Vállalkozás a női ciklust figyelembe véve?

Legerőteljesebben akkor éreztem meg ezeket a változásokat és dinamikusan egymást követő tudatállapotokat, amikor beleálltam a küldetésembe és vállalkozóként annak szenteltem minden napomat, hogy a nőiséggel foglalkozzak. Tudatosan figyeltem magamon, hogy ugyanazokat a feladatokat – például egy négy héten át tartó előadássorozatra való felkészülés – hogyan végzek a ciklus egyes szakaszaiban. Nagyon érdekes és tanulságos volt megtapasztalni azt, hogy a különböző szakaszokban teljesen máshogy állok mondhatni ugyanahhoz a feladathoz. Hiszen lényegében ugyanolyan szisztéma alapján készültem mind a négy alkalomra, mégis teljesen más megélés volt.

Ennek köszönhetően pontosan tudom, hogy melyik szakaszban mivel érdemes foglalkoznom:

Mikor érdemes céltudatosan megtervezni a következő lépéseket és kivitelezni
Mikor építsem a kapcsolataimat és menjek közösségbe töltődni
Mikor van a legkreatívabb időm, amikor új fejlesztéseken és ötleteken dolgozhatok
Mikor van a pihenés ideje, amikor önmagamra figyelve összegzem a dolgokat
Emellett azt is megértettem, hogy milyen működésre számítsak az egyes szakaszokban és ezeket hogyan tudom a legmegfelelőbben kezelni. 

Saját bőrömön megtapasztalva és tesztelve magabiztosan merem kijelenteni, hogy ezzel a szemlélettel és tudással sokkal kiegyensúlyozottabb és sikeresebb életet alakíthatsz ki önmagad számára mind a magánéletedben, mind a hivatásodban.