Ciklustudatosság

Egy ősi tudás felébresztése, mely anyáról lányára szállt.

Célom a ciklustudatosság széles körben való elterjesztése, melynek köszönhetően megváltozhat a női tudatosság és életminőség. Egy rég elveszett tudás, mely ott szunnyad természetes női működésedben. Szeretném visszaadni ezt a tudást és ezzel azt megteremteni, hogy egy olyan generáció nőhessen fel hamarosan, ahol ez már az alap szemlélet és a nők önmagukra tudatosan és ciklusukkal harmóniában élnek. Hiszen ez a tudás régen, a törzsi közösségek idején ösztönösen anyáról lányára szállt. 

A női ciklus vitalitásod kiapadhatatlan forrása.

A ciklusod négy különböző szakaszból áll, melyekben egymástól teljesen eltérő mentális, fizikai, energetikai és érzelmi állapotokból működsz. Ennek tudatosításával és megfelelő módon való használatával kiegyensúlyozottá válhatsz és rengeteg olyan negatív helyzetet kerülhetsz el, melyek a mindennapjaidat nehezítik meg. Minden szakasznak megvan a maga optimális ideje és tevékenysége, és ha ezeknek megfelelően alakítod ki a mindennapjaidat, hihetetlen mértékű produktivitásra és felszabadultságérzetre tehetsz szert. Hiszen nem mindegy, hogy természetes ritmusoddal együttműködve éled az életed, vagy ellene dolgozva belekényszeríted magad olyan működésekbe, melyeket az adott szakaszban sokkal nehezebben tudsz elvégezni.

Amellett, hogy lelkileg és érzelmileg kiegyensúlyozottabb leszel, a munkádban és mindennapi tevékenységeiben is sokkal produktívabbá és sikeresebbé válhatsz. Ez pedig hatással lesz az általános közérzetedre és a kapcsolataid alakulására is.

Milyen hatással van a ciklusod a mindennapi életedre?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumÉszrevetted már magadon, hogy van amikor lazán vagy épp egy jót kacagva kezeltél egy beszólást, máskor viszont órákon át szorongtál vagy dühöngtél miatta?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTapasztaltad már, hogy bizonyos napokon könnyebben hozol meg nehéz döntéseket is, máskor meg azt sem tudod elhatározni, milyenre lakkozd a körmöd?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumVolt már, hogy egyik héten még elszántan fel bírtál kelni minden reggel, hogy tornázz, aztán egyszercsak eltűnt belőled az erő és motiváció?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumElőfordult már veled olyan, hogy lelkesen elígérkeztél egy társasági összejövetlere, majd amikor néhány héttel később eljött az ideje, legszívesebben lemondtad volna?

Milyen gyakorlati tudás birtokába kerülsz azzal, hogy tudatossá válsz a ciklusodra?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, mikor ne hozz nehéz döntéseket és melyik az az időszak, ami ezt leginkább támogatja.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, hogy mikor megy könnyedén a felkészülés egy vizsgára vagy mikorra tervezd be az állásinterjút.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, mikor kezdj egy új szokás kialakításába, hogy azt a legnagyobb sikerrel tudd beépíteni.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, mikor vagy érzelmileg a leginkább befolyásolható állapotban és ezt hogyan kezeld.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, mikor érdemes családi/párkapcsolati helyzetben érzelmekről beszélni és hogy mikor vagy nyitott az új emberek megismerésére.

Léleknyomat - Lótusz szimbólumTudni fogod, hogy mikor vagy öntudatlanul is szexisebb és vonzó, és mikor visszahúzódóbb.

Baló Andrea Mariann vagyok, nőiség mentor

Kérdezhetnéd, hogy honnan veszem a bátorságot ahhoz, hogy egy ilyen komplex és nagyszabású küldetésbe kezdtem, minthogy átformáljam a női tudatosságot és ezzel szembe menjek a megszokott és elfogadott normákkal?

Bevallom őszintén, magam sem tudom néha elhinni, hogy megteszem. Alapvetően törekszem a harmóniára önmagamban és környezetemben és kerülöm a konfliktusokat. Viszont ahogy nőiségem megismerésének útjára léptem, önmagamban találkoztam egy olyan hatalmas ellentmondással, amelyet már nem tudtam figyelmen kívül hagyni és ezt másokban is észrevettem.

Magamat megfigyelve és az addig megszerzett tudás kirakós darabkáit egymáshoz illesztve elkezdtem átlátni az összefüggéseket a ciklusom, a mindennapi események és az azokkal kapcsolatos reakcióim között. Például vannak olyan időszakok, amikor kifejezetten szeretek főzni és ilyenkor “magamtól szabadon” stílusban készítek érzésre ételeket. Ezek szoktak a legfinomabbak lenni, hiszen teljes fókuszom rajta van és élvezem minden percét. Máskor viszont épp egy adag rizst alig van kedvem kifőzni, nem hogy órákon át sürögjek a konyhában. De ez csak egy apró hétköznapi példa volt a sok közül, ennél sokkal több van benne.

Legerőteljesebben akkor éreztem meg ezeket a változásokat és dinamikusan egymást követő tudatállapotokat, amikor beleálltam a küldetésembe és vállalkozóként annak szenteltem minden napomat, hogy a nőiséggel foglalkozzak. Tudatosan figyeltem magamon, hogy ugyan azokat a feladatokat – például egy négy héten át tartó előadássorozatra való felkészülés – hogyan zajlik a ciklus egyes szakaszaiban. Nagyon érdekes és tanulságos volt megtapasztalni azt, hogy a különböző szakaszokban teljesen máshogy állok mondhatni ugyanahhoz a feladathoz. Hiszen lényegében ugyanolyan szisztéma alapján készültem mind a négy alkalomra, mégis teljesen más megélés volt.

  • Az ovuláció előtti időszakban érezhetően sokkal több volt bennem az energia és racionálisabban álltam az eseményhez. Persze emellett lazábban is, megengedtem magamnak, hogy spontán legyek.
  • Az ovuláció időszakában teli voltam szeretettel és pozitív érzelmekkel. Extra figyelmet fordítottam a felkészülésre, hogy a legtöbbet tudjam nyújtani majd az alkalmon.
  • A pre-menstruációs időszak alatt fantasztikus lelkesedés áramlott ki belőlem a felkészülés során és szárnyalt az intuitív kreativitás. Ekkor egy teljesen új módszer ötlete is kipattant a fejemből.
  • A menstruáció időszaka már visszafogottabb volt, alacsony energiaszinttel, cserébe az intuíció sokkal aktívabb. Nyugodtabban és egyfajta belső bölcsességgel tudtam felkészülni a következő alkalomra.

Ennek köszönhetően pontosan tudom, hogy melyik szakaszban mivel érdemes foglalkoznom: mikor érdemes tervezni és kivitelezni; mikor építsem a kapcsolataimat és menjek közösségbe töltődni; mikor van a legkreatívabb időm, amikor új fejlesztéseken és ötleteken dolgozhatok; és mikor van a pihenés és visszahúzódás ideje, amikor önmagamra figyelve összegzem és lezárom a dolgokat.

Saját bőrömön megtapasztalva és tesztelve magabiztosan merem kijelenteni, hogy ezzel a szemlélettel és tudással sokkal kiegyensúlyozottabb és sikeresebb életet alakíthatsz ki önmagad számára mind a magánéletedben, mind a hivatásodban.

Ciklustudatosságot fejlesztő mentor program

A program ötvözi az integrál szemléletű terápiás kommunikációra épülő konzultációs üléseket, az önmegfigyelésen alapuló egyéni munkát és az edukációs szemléletátadás módszereit. Ezáltal a megszerzett tudás és szemlélet saját bőrön való megtapasztalás és önálló gyakorlás során képes beépülni a mindennapokba.

Milyen esetekben javasolt a mentor programon való részvétel?

Neked való a ciklustudatosság mentor program, amennyiben szeretnéd:

Léleknyomat - Lótusz szimbólummegismerni és megérteni saját ciklikus működésed

Léleknyomat - Lótusz szimbólumelkerülni az olyan helyzeteket, amiben el kell nyomnod önmagad

Léleknyomat - Lótusz szimbóluma pre-menstruációs és menstruációs időszakok pozitív oldalát is megtapasztalni

Léleknyomat - Lótusz szimbólumlevenni végre a “tabu” bélyeget a ciklusodról

Léleknyomat - Lótusz szimbólumtudni, hogy melyik szakaszban milyen jellegű tevékenységeket érdemes végezned

Léleknyomat - Lótusz szimbólumnövelni szeretnéd a produktivitásod a munkádban

Léleknyomat - Lótusz szimbólumtudatosabban élni az életed

Léleknyomat - Lótusz szimbólumúgy érzed nem tudsz kapcsolódni a női működésedhez (menopausa, várandósság, egyéb okok)

Mit ad a program?

Léleknyomat - Lótusz szimbólumKifejezetten a női természetes működésre épül

Léleknyomat - Lótusz szimbólumSzemélyre szabottan igazodik hozzád és a saját ciklusodhoz

Léleknyomat - Lótusz szimbólumEgyedülálló a maga nemében, hiszen teljes mértékben a női működés és változások oldaláról közelít

Léleknyomat - Lótusz szimbólumÖtvözi az egyéni terápiás konzultációt a tudás átadásával és az önálló gyakorlással

Léleknyomat - Lótusz szimbólumMagát a módszert és a ciklustudatosság szemléletét adom át – tehát tanítok is, nem csak tanácsadás

Léleknyomat - Lótusz szimbólumSaját életedbe beépítve Te magad is képessé válsz lányodnak/unokádnak továbbadni ezt a tudást

Léleknyomat - Lótusz szimbólumA folyamat alatt végig kapcsolatban leszünk, így nem leszel egyedül

Nagyon élvezem a ciklustudatosság programot, mert rengeteg mindent tudtam meg magamról és nem csak a nőiség szintjén, hanem annak kapcsán is, hogy hogyan “működöm” a vállalkozásomban, a kapcsolataimban, a mindennapokban. Andi a személyes konzultációk során segít tudatosítani, hogy mik azok a pontok, amikre jobban kell figyelnem, mit nyomok el magamban és megtanít arra, hogy hogyan tudom a lehető legtöbbet kihozni az aktuális állapotból. Sokkal éberebb vagyok a találkozóink óta és jobban figyelek ezekre a részletekre, ami rengeteget ad hozzá a mindennapjaimhoz. Például tudom, hogy mikor kell megengednem magamnak a pihenést, ezáltal nincs akkora lelkiismeretfurdalásom, mint korábban, mert tudom, hogy utána sokkal nagyobb erővel és lelkesedéssel tudok majd dolgozni. Ezt a programot minden nőnek ajánlom, aki szeretné jobban megélni a nőiességét, hatékonyabb lenni a munkájában, megérteni az összefüggéseket, mert Anditól egy csomó mindenre magyarázatot kapunk és összeállnak a kis puzzle darabkák, így minden sokkal könnyebb! 🙂

Berkes-Bognár Nikolett

Social media tanácsadó, Socialight

A ciklustudatosság konzultációkon Andi mindig nagyon kedves, rám figyelő, nagyon érthetően mondja el, amit tudni érdemes a témáról, rám, az életemre szabva.
Nagyon jó hallgató, szuper ötleteket ad és az adott fázis tudatosításakor sokat segít abban, hogy jobban átélhessem az adott időszak jellemzőit.

Nagyon fontos lenne minden nőnek akár a magánéletére, akár a munkájára vonatkozóan ha tisztában lennek a ciklusa fázisaival, mikor mit érdemes és mit kevésbé arra az időszakra ütemezni, figyelni megadott dolgokra. Minden nőnek csak ajánlani tudom a témát és Andinál hitelesebb képviselőt nem is tudnék mondani!😍

Szikora Emese

Te utad coach, Megoldásműhely

Ár:  92.000 Ft

A mentor program díját átutalással lehet rendezni egy összegben az első alkalomig vagy két részletben – első részlet  az első konzultációs napig, második részlet a hatodik konzultációs napig.

 

Időtartam: 10 hét (6 hét konzultáció + 4 hét önmegfigyelés és online konzultáció + lezáró online konzultáció)

 

Helyszín: Budapest, VIII. kerület / XI. kerülte / XIII. kerület

A személyes találkozók pontos helyszínét minden esetben a visszaigazoló email tartalmazza. 

A mentor program felépítése

A ciklustudatosság mentor program időtartama 10 hét, amely két nagyobb egységre bontható.

Személyes konzultációs ülések

Az első egység hat egyéni ülésből áll, melyek egymást követő hat héten keresztül zajlanak személyes találkozók keretein belül.

1. ülés: Megismerkedünk, felmérem, hogy hogyan viszonyulsz jelen pillanatban a ciklikus működésedhez, valamint egy összefoglaló rálátást kínálok a ciklustudatosság szemléletére, és hogy mire számíthatsz az elkövetkezendő tíz hétben.

2-5. ülések: A ciklusodnak megfelelő szakaszban átvesszük az ahhoz tartozó tudásanyagot, valamint tudatosítod az adott szakasz működését fizikai, érzelmi, mentális és energetikai szinten. Ez a része a terápiás jelleg, aminek köszönhetően jobban megértheted önmagad.

6. ülés: A záró konzultációs ülésen a teljes ciklustudatosság birtokában leszel. Együtt kidolgozunk egy életvezetési stratégiát, ami alapján a tanultakat és tapasztaltakat tudod integrálni az életedbe. Azaz egy konkrét tervet és útmutatást kapsz arra, hogy hogyan hasznosítsd az elmúlt öt hét tudását.

Az ülések időpontjait elsősorban a ciklusodnak megfelelően alakítjuk ki, természetesen figyelembe véve a munkarended, egyéb elfoglaltságaid és az én szabad kapacitásomat is. Viszont ehhez egy komolyabb elköteleződésre lesz szükséged, hiszen minden hónapban csak néhány napig vagy az egyes fázisok tudati és energetikai állapotában. Így amennyiben komolyan gondolod, kérlek ezt mindenképp vedd figyelembe. Sajnos arra nincs lehetőség, hogy már egy másik működésből próbáljuk tudatosítani az előzőt.

Természetesen amennyiben hirtelen változás áll be az élethelyzetedben és szükséges változtatni az időpontokon, akkor igyekszem rugalmasan kezelni a helyzetet, amennyire a szabad kapacitásom engedi.

Önmegfigyelés

Négy héten át megfigyeled önmagad, hogy hogyan viselkedsz és működsz a ciklusod különböző szakaszaiban otthon, a munkában és a mindennapi élet történései során. Ehhez egy olyan munkafüzetet adok, amely segít fókuszálni az adott szakaszra, valamint olyan kérdéseket és feladatokat kapsz, amik végigvezetnek ezek tudatosításán.

Emellett minden héten tartunk egy 15 perces rövid online konzultációt, ami leginkább abban segít, hogy motivált maradj az önálló munka során is, valamint ha bármilyen kérdésed felmerül, akkor meg lesz a lehetőséged személyesen feltenni.

Ennél a résznél nálad van a kontroll és a felelősség, így rád van bízva, hogy mennyi időt szánsz rá.

TIPP
Érdemes minden nap legalább egy 5 percre elcsendesedni és önmagadra figyelni, amit akár fürdés közben a kádban vagy a zuhany alatt is megtehetsz.

A munkafüzet kitöltését végezheted úgy is, hogy minden nap foglalkozol vele egy kicsit és ennek mentén átveszed az aznap történteket; vagy a szakasz végén egyszerre töltöd ki összegezve a tapasztaltakat.

TIPP
A leghatékonyabban akkor tudod kihasználni az önmegfigyelés időszakát, ha minden nap vezeted a munkafüzetben a gondolataidat. Egy-egy kérdésre különböző napokon is visszatérve, újra átgondolva az aznapi eseményeknek megfelelően válaszolva.

 

Lezárás

Végül egy 30 perces online konzultációval zárjuk a programot, ahol beszámolsz a tapasztalataidról, megéléseidről, sikereidről és esetleges kudarcaidról, valamint arról, hogy milyen mértékben változott ennek hatására az önmagaddal való kapcsolatod.

Jelentkezés menete

A Ciklustudatosságot fejlesztő mentor programra egy előzetes kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni. Ebben olyan fontos és hasznos kérdéseket találsz, melyek alapján kifejezetten rád szabottá tudom alakítani a szolgáltatást. Ez alapján határozzuk meg a ciklusodnak megfelelően a kezdés időpontját, valamint a további ülések ütemezését. A kitöltést követően két munkanapon belül telefonon felhívlak, hogy egyeztessük a részleteket.

A kérdőív kitöltésével egyértelműen hozzájárulsz az adataid a mentor programnak megfelelő jogszerű felhasználáshoz. A részletes adatvédelmi tájékoztatót itt éred el.

Kérdésed van a mentor programmal kapcsolatban? Írj nekem!

9 + 14 =